Program BANFF WORLD TOUR ROMANIA 2018

Din cele aproximativ 400 de filme participante la concursul anual, proiecțiile alese pentru ediția Banff World Tour Romania din acest an cuprind o colecție a celor mai inspiraționale și pline de aventură. Opt dintre filmele premiate și favoritele publicului vor fi prezentate în România, cuprinzând diverse activități outdoor cum ar fi mountain bike, schi alpinism și extrem, caiac, expediții polare, scufundări libere sau cățărare pe stâncă, într-o proiecție totală de aproximativ două ore.

Urmărește mai jos trailerele filmelor din program

Partea I

5 min
2017, SUA
Cel mai bun film: Sporturi Montane, Banff 2017

Micayla Gatto (mountain biker) își conduce privitorii în lumea sa de artistă și atletă deopotrivă, inserându-și turele pe mountain-bike în propriile creații, acolo unde culorile capătă viață și realitatea se întrepătrunde cu arta.
Află mai multe
14 min
2016, Canada

Kilian Jornet este considerat cel mai mare alergător montan al tuturor timpurilor. Însă el nu se auto-consideră neapărat un alergător în adevăratul sens al cuvântului. Însoțește-l pe Killian în noua sa curte din spatele casei, în Norvegia, acolo unde va încerca să schieze și să alerge într-o singură zi toate Cele Șapte Vârfuri din Romsdalen, o rută de 77 de km cu 9000 de metri diferență de nivel acumulată în altitudine.
Află mai multe
52 min
2016, Germania
Mențiune specială a juriului, Banff 2017

Trei dintre Aventurierii National Geographic ai Anului pornesc într-o expediție remarcabilă cu caiacele în Groenlanda. Parcurgând peste 1000 de kilometri pe calota glaciara a Groenlandei folosind kite-schi-urile, aceștia trag după ei caiacele pentru a ajunge la cel mai îndepărtat râu nordic vâslit vreodată.
Află mai multe

Partea 2

4 Min
2016, Marea Britanie
Cel mai bun film de scurtmetraj, Banff 2017

Pentru Johanna Nordblad, scufundările libere sub crusta de gheață reprezintă o activitate într-un mediu suprarealist și calmant deopotrivă, care o ajută la vindecarea propriilor răni.
Află mai multe
16 Min

2017, SUA
Chris Sharma ridică ștacheta cățărării libere în insula Mallorca.
Află mai multe
16 Min
2016, Canada

Fiind nevoiți să îndure condițiile dure ce le-au împiedicat accesul pe ghețarul Tsirku, la granița dintre Yukon și Alaska, o echipă de schiori este nevoită să depășească obstacole și mai mari odată ajunsă la baza masivului de interes - Corrugated. Cornișe uriașe blochează liniile de coborâre, iar ghidul montan Sam Anthmatten îi ajută să găsească o cale de coborâre pe peretele înzăpezit.
Află mai multe
25 Min
2017, SUA

Maureen Beck nu a lăsat niciodată lipsa antebrațului stâng să o împiedice să se cațăre. Ea nu își dorește să fie considerată o bună cățărătoare doar din perspectiva faptului că o face cu un singur braț, sau pentru că reprezintă sexul feminin. Ea își dorește pur și simplu să fie o cățărătoare bună și atât.
Află mai multe
4 Min
2017, Canada
Cel mai bun film: Sporturi de iarnă, Banff 2017

Ați fost vreodată în pielea micului copil ce stă pe bancheta din spate a mașinii părinților, dorindu-și pur și simplu să se afle altundeva în acel moment? Hai să ne închipuim că cineva schiază pe marginea drumului, iar degetele voastre îi comandă săriturile cu spatele, aruncările de pe acoperișuri sau cele mai improbabile alunecări pe diverse balustrade. Ei bine... și dacă... imaginația ar deveni realitate?
Află mai multe

Durata totală a proiecțiilor

2

Hours

16

minutes