BANFF WORLD TOUR

ROMÂNIA 2019

Festivalul de film montan de la Banff

Festivalul de film montan de la BANFF (Alberta, Canada) este cel mai prestigios festival internațional de filme scurte și documentare despre cultura, sportul și mediul montan din lume. Festivalul aflat acum la a 43-a ediție are loc anual în Canada, devenind unul dintre cele mai emblematice evenimente culturale cu tematică montană din 1976 până astăzi. Aproape patru sute de filme sunt înscrise anual în concurs iar dintre acestea, o parte din filmele premiate de juriul festivalului alături de favoritele publicului sunt incluse în circuitul Banff World Tour, prezent astăzi în peste 40 de țări și 550 de comunități de pe glob.

Banff World Tour România 2019 aduce în sălile de cinematograf din București și Cluj filme provocatoare ale căror subiecte variază de la aventuri outdoor în regiuni îndepărtate până la filme scurte despre sporturi pline de adrenalină. Selecția de anul acesta cuprinde nouă dintre filmele prezentate în cadrul festivalului, acoperind aventuri în zone precum Patagonia sau Alaska și variate activități outdoor precum cățărare, schi, mountain bike, alergare sau fotografie, într-o proiecție totală de peste două ore care își propune să aducă împreună o întreagă comunitate pasionată de multiplele activități aparținând zonei montane.

Banff World Tour România se află în 2019 la a doua ediție și este organizat de Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO).